Visste du...

.. att vi numera har ett webbalbum som kan nås genom att klicka här.

... att kvarndammen vid Lyckornas kvarn  delvis är riven. Orsaken är att underlätta  flodpärlmusslans reproduktion. Den fortplantar sig genom att lifta på laxens gälar. Nu finns inga hinder för fisken att vandra upp i ån. En ny fin bro har byggts över ån.

... att denna webbsajt nu har en sida om de medlemmar och organisationer som  har hedrats med olika diplom etc. 2008 fick Stig Gabrielsson och Ljungskile Teatersällskap hembygdsföreningens diplom. Klicka här så kommer du till sidan.

... att Inger Dejkes föredrag på Kulturens Hus om Anfasteröd lockade en stor åhörarskara som fick del av gårdens mer än tusenåriga historia. Tre generationer av familjen Söderlund var hedersgäster.

... att kommissionärsförrådet (Skjulet) återinvigdes av Knut Evers på hembygdsdagen 2007.

 

Klicka på bilderna så får du njuta av dem i större storlek!

Natur- och kulturhistorisk vandring i Ljungsåns dalgång vid Sågebacken under ledning av Jan Uddén (bilden) och Anders Söderlund. Foto Sven Hergens. Natur- och kulturhistorisk vandring i Ljungsåns dalgång vid Sågebacken under ledning av  Anders Söderlund (bilden) och Jan Uddén. Foto Sven Hergens.
Maj-Britt "Majde" Rönnqvist och Inger Larsson kopplar av  efter säsongspremiär på Bella Vista. Rusningen efter våfflor var stor. Ljungsån. Jan Uddén retar upp en trädkryparhane att försvara sitt revir genom att spela upp fågelns läte från en bandspelare. Ljungsån. Anders Söderlund berättar om flodpärlmusslans liv, bl.a. om hur den liftar med öring eller lax.

Hembygdsmuseet får ny takbeläggning.

 
Marita Svantesson i urtjusig hatt.

 

Carmen Hergens och Samuel Engberg studerar Inger Larssons gedigna klippsamling över bygden.

 

Margit Olsson och Rolf Hermansson (Berg) studerar fotokomittens skärmar.

 

 
       
       
 
       
       
       
       
   

Uppdaterad 2011-10-05